Tel: 021 312 73 92
Mobil: 0733 103 593
Email: office@romadria.ro
Web: www.romadria.ro
Ziua 1. BUCURESTI - SIBIU - ARAD - BUDAPESTA (cca. 815 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor), spre Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (45 € cu cina bufet suedez), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Gellert. Cazare la Budapesta, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.
Ziua 2. BUDAPESTA - DONOVALY - CRACOVIA (cca. 395 km)
Mic dejun. Plecam spre Polonia, traversand Slovacia spre Banska Bystrica, oras considerat inima Slovaciei. In piata centrala din zona veche un obelisc din marmura neagra aduce “Multumiri armatei romane, eliberatoarea orasului”. Continuam spre Donovaly (960 m alt) cea mai populara statiune montana, situata in Parcul National Tatra Joasa, unde oprim pentru fotografii, apoi continuam spre Cracovia, fosta capitala regala. Vizitam Castelul Wawel, unde admiram Catedrala- (sec. XI-XIV) care era odinioara locul ceremoniilor de incoronare a regilor Poloniei, si Castelul Regal renascentist, cu aspectul sau monumental. Urmeaza Strada Kanonicza- cea mai veche din oras, care pastreaza integral aspectul medieval, Muzeul Arhidiecezei- casa in care a studiat Papa Ioan Paul II si Hotelul Copernicus- “resedinta sa temporara” a marelui astronom in anii studentiei. Urmeaza Piata Centrala- cea mai mare piata medievala din Europa, cu Biserica Fecioarei Maria (sec.XIII) avand interesante vitralii de Wyspianski si Hala de Tesaturi (Sukiennice) numita si “piata de chihlimbar”. Timp liber pentru achizitionarea suvenirurilor locale. Cazare la Cracovia, la B&B Hotel/ similar.
Ziua 3. CZESTOCHOWA - VARSOVIA (cca. 375 km)
Mic dejun. Prima oprire va fi in cel mai sfant loc al Poloniei, Częstochowa, unde vizitam Manastirea fortificata Jasna Gora, care pastreaza la loc de cinste Icoana Maicii Domnului- “Madona Neagra”- protectoarea Poloniei. Continuam spre Varsovia, renascuta aproape miraculos dupa cel de al 2-lea Razboi Mondial (care a distrus aprox. 85% din oras), mandrindu-se azi cu zona sa istorica, declarata monument UNESCO, unde vom admira: Palatul Regal cu aspectul sau de sec. XVII, Coloana Sigmund a regelui care a facut din Varsovia capitala celui mai mare regat al Europei medievale, Catedrala Sf. Ioan, reconstruita in stilul gotic al sec. XIV, Piata Centrala cu monumentul Sirenei- simbolul orasului, Barbacanul- o structura fotificata care odinioara avea rol de aparare a portii principale de intrare. Cazare la Varsovia.
Ziua 4. VARSOVIA - KAUNAS - RIGA (cca. 655 km)
Mic dejun. Traversand Lituania, cea mai mare dintre cele 3 Tari Baltice, oprim in Orasul Vechi din Kaunas, azi al 2-lea cel mai mare oras al tarii, fosta capitala in perioada interbelica si vom admira una din cele mai vechi biserici din oras, Biserica Adormirii Maicii Domnului, construita din caramida in sec.al XV-lea in stil gotic, Casa Perkunas (sec.XV), care poarta numele Zeului Tunetului din mitologia balticilor, vechea Primarie (sec. XVI) supranumita “lebada alba” datorita stucturii sale albe renascentiste cu turnul inalt de 53 m (cel mai inalt din Orasul Vechi), Catedrala Sf. Petru si Pavel, din sec.XVII, Piata Primariei inconjurata de fostele case de sec.XVII ale negustorilor, azi restaurante, cafenele si magazine de suvenire. Urmeaza Riga, capitala Letoniei: Casa Capetelor Negre (sec. XIV)- renascentista, odinioara sediul breslei negustorilor germani burlaci, Biserica Sf. Petru (sec.XIII) imbina stilurile arhitectonice romanic, gotic si baroc, Monumentul Libertatii, ridicat in memoria soldatilor care au luptat in Razboiul de Independenta din 1918, Turnul Pulberariei (sec. XV) care gazduieste Muzeul de Razboi, Casa cu Pisici, Marea si Mica Bresla, Palatul Parlamentului, construit in sec. XIX in stil renascentist, Biserica Sf. Iacob cel Mare (sec. XIII)- monument UNESCO, ansamblul “Trei Frati”- cele mai vechi cladiri de locuinte din Riga, Castelul (sec.XIV) azi sediul Presedentiei, Domul- catedrala orasului construita in sec. XIII de catre intemeietorul orasului Albert din Bremen. Timp liber pentru a ne bucura de atmosfera acestui oras, ori cumparaturi pe stradutele intortocheate si pitoresti pline cu magazine de suvenire. Cazare la Riga, la hotel Apart Tomo/ similar.
Ziua 5. RIGA - TALLINN (cca. 295 km)
Mic dejun. Pornim spre Tallinn, capitala Estoniei, pentru un tur pietonal. Admiram Castelul Toompea construit in sec.XII si reconstruit in sec.XVII in stil baroc (azi gazduieste Parlamentul), Biserica Ortodoxa Rusa Alexander Nevsky construita in sec. al XIX-lea in perioada de dominatie tarista, ce reflecta inconfundabilul stil ortodox rusesc, Catedrala Dome a Maicii Domnului (sec. XIV)- cel mai vechi monument religios din toata Estonia, Zidurile Orasului cu Turnurile si Portile sale (sec. XIII-XIV), care sunt printre cele mai bine conservate ziduri medievale din Europa, Poarta Daneza- locul unde conform legendei a luat fiinta drapelul danez, strada Picior Scurt ce dateaza din vremea vikingilor, Biserica Niguliste construita in sec. al XIII-lea, cunoscuta pentru acustica sa, care azi gazduieste un muzeu de arta, Vechea Primarie (sec. XIII, stil gotic). In apropiere se afla cea mai veche Farmacie din Tallinn care functioneaza fara intrerupere din sec. al XV-lea, si Biserica Sf. Duh de sec. XIV cu un mic Turn al carui ceas de sec.XVII a fost pentru multe secole singura sursa de masurare a timpului din oras. Timp liber in cel mai animat loc din Tallinn, Piata Primariei, unde ne putem bucura de forfota febrila si coloritul vesel din jur, de magazinele de suvenire sau de un moment de relaxare la una dintre terase, cu atat mai mult cu cat aici se afla cele mai selecte restaurante din oras. Cazare la Tallinn, la Hotel Dzingel/ similar.
Ziua 6. TALLINN - HELSINKI - TALLINN
Mic dejun. Timp liber in Tallinn pentru vizite individuale sau excursie optionala de o zi (95 €, ferryboat dus-intors si autocar local inclus) in Helsinki, capitala Finlandei. Dupa traversarea Marii Baltice cu ferryboat-ul (cca. 2 ore) vom face un tur panoramic cu autocarul, “punctand” cele mai importante monumente ale orasului Helsinki: Parcul si Monumentul Sibelius, dedicat unuia dintre cei mai mari compozitori ai Finlandei, Templul Circular (sau Biserica Roca) construita intr-o stanca de granit, ce se remarca printr-o acustica excelenta, Stadionul Olimpic, Opera Nationala Finlandeza, Muzeul National al Finlandei, Gara Centrala- construita in sec. al XIX din granit rosu, Muzeul de Arta Ateneum, cu cele mai valoroase colectii de pictura si sculptura ale artistilor finlandezi, Teatrul National, construit in sec.al XIX in stil romantic-national. Turul se incheie in Piata Senatului dominata de Catedrala Luterana, contruita in sec. al XIX-lea in stil neoclasic si inconjurata de Primarie, Cladirea Senatului si a Universitatii, iar in centrul pietei troneaza statuia maiestoasa a Tarului Alexandru II. Timp liber in Helsinki pt. vizite individuale, plimbari si cumparaturi. In jurul orelor 18.00 ne imbarcam pe ferryboat pentru a traversa Marea Baltica inapoi spre Tallinn pentru cazare.
Ziua 7. TALLINN - RUNDALE - VILNIUS (cca. 595 km)
Mic dejun. Parasim Estonia si revenim in Letonia, unde vizitam unul dintre cele mai frumoase palate baroce, Palatul Rundale, construit in sec. XVIII, care impresioneaza prin arhitectura si bogatia de stucaturi si picturi murale. Vom traversa apoi Lituania pana la Vilnius, unde parcurgem un tur de oras: Piata Catedralei, dominata de statuia Ducelui Gediminas- intemeietorul orasului, de principala Catedrala Romano-Catolica (sec.XIII), care a servit ca loc de incoronare a Ducilor de Lituania, si de Dealul Cetatii unde odinioara se inalta maiestuosul Castel din care s-a pastrat pana astazi doar Turnul Gediminas, spre pitoreasca straduta Pilies. Admiram Universitatea (fondata in sec. XVI), Biserica Sf. Ioan (Biserica Universitatii)- care in perioada ateismului a fost transformata in Muzeu de Stiinta, Casa Semnatarilor- unde in 16 februarie 1918 s-a semnat Declaratia de Independenta a Lituaniei. Timp liber pentru a ne bucura de atmosfera incantatoare a orasului apoi cazare la Vilnius, la Žemaitė's Hotel/ similar.
Ziua 8. VILNIUS - GDANSK (cca. 545 km)
Mic dejun. Completam “lista” de atractii din Vilnius cu vizitarea Bisericii Sf. Petru si Pavel (sec. XVII), capodopera a stilului baroc lituanian cu interiorul sau opulent, avand peste 2.000 de stucaturi, apoi ne indreptam spre Poarta Zorilor (sec. XVI) singura dintre cele 9 porti medievale ale orasului care a supravietuit istoriei. Urmeaza Biserica Ortodoxa Rusa a Sf. Duh in stilul baroc impropriu bisericilor ortodoxe dar neobisnuita si prin prezenta celor 3 martiri rusi Sf.Ioan, Sf.Eustachie si Sf.Anton. Biserica Sf. Kazimir- inchinata patronului spiritual al Lituaniei, Piata Primariei, odinioara principalul centru comercial si administrativ al orasului, inconjurata de fostele case ale negustorilor evrei din perioada medievala, si dominata de Vechea Primariei (sec.XV), cu arhitectura neoclasica ce dateaza de la ultima reconstructie din sec. al XVIII-lea. Traseul continua prin Polonia, prin rezervatii naturale si zone bogate in lacuri, spre Gdansk, cel mai important oras-port al Poloniei la M. Baltica. Descoperim orasul intr-o plimbare prin centrul istoric pe eleganta strada Długa- “Calea Regala” cu cladiri si monumente ce etaleaza cu precadere stilurile gotic, flamand si renascentist: Poarta de Aur (sec.XVII), vechea Primarie- una dintre cele mai frumoase din Polonia, Curtea lui Arthur (sec.XVI) singura cladire istorica ce a supravietuit razboiului, Fantana lui Neptun cu o frumoasa legenda, Poarta Verde (sec.XVI) contruita ca resedinta oficiala pentru monarhii polonezi, gazduind Muzeul National Gdansk si biroul lui Lech Walesa- liderul “Solidaritatii” de la 1980, Macaraua construita in sec. al XV-lea, cea mai veche din Europa, Strada Mariacka cea mai pitoreasca din oras si Biserica Sf. Maria (sec. XIII) cea mai mare biserica gotica de caramida din lume. Cazare la Gdansk.
Ziua 9. GDANSK - MALBORK - TORUN - VARSOVIA (cca. 425 km)
Mic dejun. Lasam in urma briza Marii Baltice si pornim spre centrul Poloniei, nu inainte de a vizita doua dintre dovezile trecerii cavalerilor teutoni prin Prusia: Castelul Malbork si orasul Torun. Ne vom bucura de o frumoasa imagine a celui mai mare castel din lume, din punct de vedere al suprafetei. Construit in sec XV, castelul a folosit de-a lungul timpului drept resedinta pentru regii poloni si s-a facut remarcat prin faptul ca este una din cele mai mari constructii de caramida din Europa. Continuam cu vizita orasului Torun, parte a patrimoniului mondial UNESCO, datorita obiectivelor din centrul istoric, printre care regasim: Fortareata Cavelerilor Teutoni, Vechea Primarie dar si Muzeul Copernicus. Ne continuam traseul pentru cazare la Varsovia.
Ziua 10. VARSOVIA - CRACOVIA - AUSCHWITZ - KATOWICE (cca. 285 km)
Micul dejun. Dimineata timp liber in Varsovia pentru cumparaturi sau vizite individuale. La pranz pornim spre Cracovia. Timp liber in Cracovia pentru plimbari individuale sau achizitionarea de cadouri pentru cei dragi. Optional (30 €) excursie la cel mai mare lagar de concentrare si exterminare construit de nazisti: Auschwitz II- Birkenau, cu “Rampa Mortii”- locul unde se cobora din trenuri si ruinele celui mai mare crematoriu distrus de nemti inainte de retragere. Excursia optionala continua cu Katowice, capitala Sileziei, oras fondat in sec. XVI. Din 1945 gazduieste Orchestra Simfonica Nationala Radio, iar din 2015 este denumit de UNESCO Oras al Muzicii. Este unul dintre cele mai importante centre culturale, academice si economice ale Poloniei ce imbina cu succes arhitectura moderna cu cea renascentista. Strazile centrale pietonale sunt paradisul iubitorilor de cumparaturi si al gurmanzilor, ce pot gusta din mancarurile tipic poloneze la unul dintre restaurantele traditionale din zona. Cazare la Cracovia, la B&B Hotel/ similar.
Ziua 11. CRACOVIA - WIELICZKA - BUDAPESTA (cca. 395 km)
Mic dejun. Timp liber in Cracovia sau excursie optionala (20 €) la Salina Wieliczka, o adevarata lume in subteran, constuita in secolul al XIII-lea, cu o adancime de cca 327 metri si o lungime de 87 Km, este una din cele mai vechi mine aflate in exploatare pana in anul 2007. In interiorul minei se gasesc, sculptate in sare, zeci de statui, trei capele si o catedrala. Deplasare spre Budapesta pentru cazare, la hotel Expo Congress/ ibis Styles/ similar.
Ziua 12. BUDAPESTA - ARAD - SIBIU - BUCURESTI (cca. 815 km)
Mic dejun. Intoarcere in Bucuresti la Academia Militara, in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.
PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.
PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.
Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane
Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.
In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 90 €/pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 40 € /pers.
Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 20 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.
Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.
Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii sau alte detalii neprevazute.
Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.
Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare.
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (tarif standard, fara reduceri).
REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
ULTRA FIRST MINUTE -10%, valabil pana la 28.02.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.
FIRST MINUTE -5%, valabil pana la 30.04.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.
CLIENT FIDEL -5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
REDUCERE -5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile). Reducerea se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii. In cazul in care bancheta este ocupata de ultimii turisti inscrisi, tariful va fi cel standard.
REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT.
*REDUCERILE sunt oferite in limita locurilor disponibile iar agentia poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor!
In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.
SAFE PRICE (Tarif Standard) - 40% avans la inscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.
In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:
a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)
b) 25 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.
c) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
d) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.
vezi mai multe
Va rugam sa selectati localitatea de plecare!